Home Search AAA
 
IN PROGRESS

Aplikacija za daljinsko upravljanje površinskim vozilom (Application for remote control of a surface vessel)

student: Zdravko Čićin-Šain

U sklopu rada potrebno je napraviti dvije aplikacije korištenjem istih modula razvijenih u sklopu Angular platforme. Prvo je potrebno postojeću web aplikaciju koja se koristi za uvid u status podvodnog vozila proširiti modulom za ručno upravljanje s pomoću miša ili tipkovnice. Isti taj modul za ručno upravljanje potrebno je iskoristiti korištenjem platforme NativeScript za izradu zasebne aplikacije za mobilne uređaje. Aplikacija bi se trebala moći izvoditi u operativnim sustavima Android i iOS. U sklopu rada potrebno je implementirati dodatne aplikacije i ispitati ih s površinskim vozilom raspoloživim u laboratoriju. 

 

Dizajn kompaktnog akustičkog predajnika u svrhu podvodne lokalizacije (Design of a compact acoustic transmitter for underwater localization purposes)

student: Nikola-Filip Fijan

Gubitak skupe opreme, kao što je autonomno podvodno vozilo, tijekom izvođenja podvodnih eksperimenata je problem koji se javlja kod testiranja u stvarnim uvjetima. Kako bi povećali sigurnost opreme tijekom rada potrebno je dizajnirati uređaj koji će omogućiti lociranje vozila čak i nakon prestanka rada. U sklopu rada potrebno je dizajnirati samostalni akustički predajnik koji odašilje akustični signal chirp oblika. Predajnik se treba sastojati od baterije, mikrokontrolera i piezoelektričnog elementa. Mikrokontroler mora periodički odašiljati predefinirani chirp signal pomoću piezoelektričnog elementa. Zahtjev kompaktnosti proizlazi iz potrebe lakoće integracije na mala podvodna vozila ili ronioca.

 

Programska podrška za ronilačko računalo zasnovano na operacijskom sustavu Linux (Software for dive computers based on Linux OS)

student: Fran Borčić

Ronilačka su računala postala neizostavni dio opreme svakog ronioca. Zahvaljujući razvoju tehnologije ugradbenih sustava i tehničkog ronjenja, današnja ronilačka računala postaju kompleksni sustavi te se pojavljuje potreba za prilagodbom njihove funkcionalnosti i korisničkog sučelja prema preferencijama ronioca i stilu ronjenja. U duhu pokreta otvorenog koda i omogućavanja maksimalne prilagodljivosti na korisničkoj razini, potrebno je razviti programsku podršku za ronilačko računalo bazirano na operacijskom sustavu Linux. Pri tome je potrebno osigurati osnovnu funkcionalnost ronilačkog računala kao i prostor za korisnička proširenja. Razvijeni program mora biti maksimalno neovisan o arhitekturi računala na kojoj se izvodi, a ciljnu arhitekturu čine "single-board" ugradbena računala.


COMPLETED

 
UNIZG-FER
 


SEARCH