Home Search AAA
 
IN PROGRESS

Detekcija podvodnog kabela korištenjem linijskog lasera (Underwater cable detection using a line laser)

student: Antonio Matušan

Potrebno je iskoristiti postojeće algoritme za obradu slike kako bi se detektirala pozicija podvodnog kabela. Na raspolaganju je linijski laser usmjeren prema morskome dnu.  Analizom slike iz kamere podvodnog vozila potrebno je detekirati lasersku liniju i neravnine u podlozi te uz pomoć analize detekcija izolirati lokaciju kabela. U sklopu rada potrebna je implementacija u Linux operativnom sustavu na ugradbenom ARM računalu koje će biti na raspolaganju.  


Aplikacija za daljinsko upravljanje površinskim vozilom (Application for remote control of a surface vessel)

student: Zdravko Čićin-Šain

U sklopu rada potrebno je napraviti dvije aplikacije korištenjem istih modula razvijenih u sklopu Angular platforme. Prvo je potrebno postojeću web aplikaciju koja se koristi za uvid u status podvodnog vozila proširiti modulom za ručno upravljanje s pomoću miša ili tipkovnice. Isti taj modul za ručno upravljanje potrebno je iskoristiti korištenjem platforme NativeScript za izradu zasebne aplikacije za mobilne uređaje. Aplikacija bi se trebala moći izvoditi u operativnim sustavima Android i iOS. U sklopu rada potrebno je implementirati dodatne aplikacije i ispitati ih s površinskim vozilom raspoloživim u laboratoriju. 


Kontrola slanja akustičkih poruka (Acoustic message transmission control)

student: Ivan Ucović

U sklopu rada potrebno je napraviti firmware za Arduino koji će primati poruke preko serijskog porta i spremati ih u memoriju. U slučajevima kad se detektira vanjski impuls i zadovolje potrebni uvjeti Arduino uređaj treba trenutačno poslati poruku akustičkom modemu kako bi se smanjilo kašnjenje. U sklopu rada treba razviti protokol za komunikaciju prema akustičkom modemu te integrirati dvosmjernu komunikaciju kroz Arduino prema računalu s operacijskim sustavom Linux. Integrirani softver potrebno je ispitati na površinskoj platformi opremljenom akustičkim modemom. 

 


COMPLETED
UNIZG-FER
 


SEARCH